Stațiile de pregatire cu unul sau mai multe posturi de lucru pot fi echipate cu o gamă largă de soluții posibile, de la cea mai rentabilă până la cea mai complexa si performanta.

Statiile de pregatire cu:

  • Bazamente metalice de diferite dimensiuni, cu grătare pe suprafață parțială sau totală.
  • Unități ventilante cu exhaustare si filtrare sau recirculare si filtrare aer.
  • Statiile de pregătire pot fi echipate cu unități ventilante cu sistem de ventilație cu presiune pozitivă, cu arzător convențional sau flacara directa, sau cu baterie de apă caldă

Statiile de pregatire pot fi completate cu accesorii.

Linia de accesorii este completă, variind de la lămpile cu infraroșu până la ascensoare pneumatice și unitățile de control multifuncționale pentru slefuire si aspirare praf. Munca se desfășoară în condiții optime, conducând la rezultate profesionale.

Reparația tradițională în atelierul de caroserie auto si vopsitorii industriale s-a schimbat puternic în ultimii ani. Stațiile de pregatire și-au asumat rolul major datorită versatilității lor: ele pot fi utilizate, pe lângă pregătirea caroseriei mașinilor, pentru reparații mici de vopsire. Aceasta este consecința logică a transformării radicale a organizării muncii în atelierul modern de caroserie. Este deci necesară o viteză mai mare a aerului pentru a crește debitul de aer exhaustat. Blowtherm acordă o atenție deosebită tehnologiilor moderne menite să economisească energie, ceea ce înseamnă costuri mai mici de funcționare și rezultate foarte bune.

Tehnologia de economisire a energiei duce la:

  • Reducerea poluării
  • Cicluri mai scurte de funcționare
  • Creșterea acurateții în prelucrarea suprafețelor
  • Venituri suplimentare

Protecția mediului

Sistemul de ventilație și filtrare eficient asigură și garantează o nepoluare a mediului înconjurător în service-urile auto sau aplicații industriale în care se execută operații specifice.

Tipuri de stații de pregătire

  • cu recirculare - dotate cu plenum filtrant cu/fără iluminare, cu aspirație prin grătare/ frontală.
  • cu extracție - prin grătare sau frontală.

Închiderea posturilor de lucru poate fi realizată cu perdele PVC ignifuge sau paneluri din tablă izolată cu vată minerală, vopsite cu alb, RAL 9010.